Dit is percussion bij Advendo

image

Wij combineren percussionmuziek met choreografie.

 

Het Percussion Ensemble van Advendo is geen doorsnee slagwerkgroep. Hoewel wij gedurende het jaar op diverse plekken optredens verzorgen met onze uptempo cadensen en swingende beats, zijn wij in het winterseizoen te vinden bij indoor percussion wedstrijden van ColorGuard Nederland. Hier komen wij uit in de Marching A-Class en combineren wij muziek met choreografie. Het doel van onze slagwerkgroep is het entertainen van publiek. Of dit nu in een grote zaal of op een festival is, het kan ons niet te gek! Lijkt jou dit nou net zo gaaf als wij? Twijfel niet en word lid!

shape

Muzieklessen en samen spelen

image

Jeugdslagwerkgroep Slagwerkgroep  Indoor Percussion

 

Als slagwerkleerling begin je vaak individueel om de basis te leren, zodat je daarna samen met vriendjes en vriendinnetjes muziek kan gaan maken. Techniek, ritme en de houding van de stokken is super belangrijk. Maar natuurlijk ook het plezier om samen muziek te kunnen maken in de jeugdslagwerkgroep. Deze staat onder leiding van Robert Bullinga.

Bij Advendo kun je kiezen uit verschillende slaginstrumenten. Denk aan de bekende snare- of bassdrum, maar ook aan melodisch slagwerk zoals een marimba of xylofoon. In de jeugdslagwerkgroep staat behalve individuele muzikale groei ook juist het samenspel en plezier centraal. 

Wanneer je wat verder bent in je muziekopleiding en je het samenspel goed onder de knie hebt, stroom je door naar de slagwerkgroep. Je bent dan klaar om spectaculaire shows te geven voor een groot publiek, ook wel bekend als Indoor Perucssion. Maar ook swingende optredens op straat en het spelen op festivals en dorpsfeesten: wij maken er een feestje van!

 
shape

Repetities

image

De slagwerkrepetities zijn op woensdag. De slagwerkgroep bestaat uit enthousiaste jonge en oudere leden die samen één passie delen, namelijk het maken van muziek. Voor deze leden is de woensdag dan ook een speciale dag. Niet alleen is dan de week doormidden, ‘s avonds vindt namelijk ook de repetitie plaats. Hier maken wij muziek en drinken wij na afloop gezamenlijk een drankje. 

 

Jeugdslagwerkgroep 19.00u tot 19.45u
Slagwerkgroep 20.00u tot 22.00u

 

 

John Hendriks is de instructeur voor de slagwerkgroep. De jeugdslagwerkgroep staat onder leiding van Stef Hoekjen.

shape