In harmonie bij het orkest

image

Van hymnes tot rockmuziek, met elkaar in harmonie.

 

Het orkest bestaat uit een grote groep enthousiaste leden, die een waarde hechten aan het stukje vriendschap uit de naam Advendo. Hoewel er fanatiek gerepeteerd wordt en concerten op hoog niveau worden gespeeld, is er altijd tijd voor een lolletje.

Zowel de jongere als de oudere leden komen regelmatig samen voor een drankje na afloop van de repetitie of een concert. Ook kan iedereen zijn input leveren voor muziek- en concertkeuzes. Zo houden we ook de variatie in onze concerten en optredens!

Gemiddeld starten muzikanten bij het A-orkest wanneer zij niveau B hebben behaald en de docent dit adviseert. Na voorspelen voor de dirigent kan er dan voortaan elke dinsdagavond gezellig meegespeeld worden en werken we samen toe naar grote concerten, lokale optredens en verlenen we onze medewerking aan gelegenheden als dodenherdenking of Bruisend Nijverdal. Eens in de paar jaar doen wij ook mee aan het landelijke muziekconcours.

shape

Muziekles en samen spelen

image

Notenkrakers Leerlingorkest A-orkest

 

Als startende blaasmuzikant begin je vaak met individuele lessen en speel je samen met vriendjes en vriendinnetjes bij ‘de Notenkrakers’.  Heb je na een paar jaar je instrument  onder de knie? Dan stroom je door naar het leerlingenorkest en leer je hoe het is om samen te spelen in een echt harmonieorkest. Hier staat het plezier van het samen muziek maken centraal en geef je een paar keer per jaar al een aantal mooie optredens.

Ben je al wat verder als muzikant? dan ben je klaar voor het A-orkest! Het A-orkest speelt in de hoogste amateurafdeling van Nederland en komt elke 4 jaar uit in de eerste divisie. Daarnaast geven we elk jaar een aantal grote concerten. Zo zou je ons de afgelopen jaren bijvoorbeeld gehoord kunnen hebben tijdens het bevrijdingsconcert, het Maestro-concert of bij Peer Gynt in het openluchttheater.

shape

Repetities

image

De orkesten repeteren beide op de dinsdag. Sommige leden spelen zowel in het leerlingorkest als het 'grote orkest'. Handig dat het dus beide op de zelfde avond valt! In de pauze van het A-orkest drinken we gezellig een kopje koffie, thee of fris en praten we bij. Na de repetitie praten we nog graag even na.

 

Leerlingorkest 18.15u tot 19.15u
A-orkest 19.30u tot 21.45u

 


Het leerlingorkest staat onder leiding van dirigent Johanna Hoekman. Het A-orkest wordt gedirigeerd door Dirk Annema.

shape